Opleiding studiotechniek

Ben jij geïnteresseerd in een opleiding studiotechniek waar je alles leert van Recording, Mixing, Mastering tot en met de Release van je track? Dan zit je goed bij ons! Tijdens de studiotechniek opleiding aan Sound Academy Arnhem krijg jij persoonlijk les in kleine groepjes voor de hoogste kwaliteit. Zowel theorie als praktijk komen tijdens de opleiding ruim aan bod om je klaar te stomen voor het produceren van muziek.

De opleiding duurt ruim 6 maanden met 2 lesmomenten per week: theorie en praktijk. De lessen worden doordeweeks op de dinsdag- en donderdagavond gegeven van 19:00 tot 22:00. De opleiding is dus goed te combineren met een andere baan of opleiding.

Gedurende 6 maanden krijg je ruim 60 uur praktijkles én 60 uur theorieles. Via onze digitale leeromgeving kun je in jouw eigen tempo het studiemateriaal voorbereiden en nalezen. De theorielessen kun je eventueel ook online volgen. De opleiding start met een theoretische basis, afgewiseld met praktijk. Je krijgt audio opdrachten om je skills te verbeteren. Dit is perfect op elkaar afgestemd.

Het einddoel van de opleiding is het maken van jouw eigen professionele productie. Dit mag in jouw eigen stijl en in jouw eigen DAW (bijv. Logic / FL / Ableton / Pro Tools etc). Onze high-end mixstudio’s zijn namelijk plug-n-play: je neemt je eigen laptop mee, sluit hem aan en je kunt aan de slag in onze top studio’s! Wij staan tot jouw beschikking, zodat jij zoveel mogelijk kan leren door te doen!

Je krijgt les in kleine groepjes. De praktijk lessen bestaan uit maximaal 3 studenten. Er is voldoende tijd en ruimte voor het stellen van vragen. Naast Recording, Mixing en Mastering besteden we ook aandacht aan oa. Vocal recording, Microfoon techniek, Akoestiek, Mengtafels, Beats & Production, Synthese, Product Management, Branding en veel meer…

Kortom, wij bieden alles wat je nodig hebt om jouw muziek- en studiokennis op een hoger niveau te brengen.

Veel of weinig ervaring?

De opleiding is intensief. Je krijgt veel input van ons, maar we verwachten ook dat jij naast de contacturen tijd investeert in jouw toekomst. De opleiding is toegankelijk voor iedereen die naar een hoger niveau wil, van jong tot ervaren. Mocht je al veel afweten van een bepaald onderwerp, dan sta je vrij om niet naar die specifieke les te gaan. Wel worden alle onderwerpen getoetst in een theorie examen en meerdere praktijkopdrachten. Wij raden je aan om alles te volgen. Je komt overigens meer te weten door meer te vragen en te doen:)

Tijdens de praktijklessen en eindopdracht krijg jij de kans om samen te werken met muzikanten, bijvoorbeeld gitaristen, rappers, drummers etc.. Praktijk = echt praktijk. Wat doe je als de zangeres dichtklapt? Of als er spanning/stress is tijdens de sessie? Bij ons leer je ook hoe je omgaat met muzikanten tijdens je werk.

Na voltooiing van de opleiding krijg je een Sound Academy Arnhem Certificaat. Dit is geen officieel diploma, want producer / geluidstechnicus is geen beschermd beroep. Het is een bewijs dat je heel veel uren in jouw kennis en kunde hebt geïnvesteerd bij ons opleidingsinstituut. Het is de volgende stap naar jouw toekomst.

Ps: gedurende de opleiding word je verrast met extra gastcolleges van professionals uit het vak.