Opleiding studiotechniek

Geinterresseerd in een opleiding studiotechniek waar zowel Recording, Mixing en Mastering als Production en Synthese aan bod komen? Tijdens de studiotechniek opleiding aan Sound Academy Arnhem geven wij persoonlijk les in kleine groepjes voor de hoogste kwaliteit. Zowel theorie als praktijk komt tijdens deze studio opleiding geluidstechniek aan bod om je klaar te stomen voor het produceren van muziek.

Je krijgt les in kleine groepjes. De privé lessen bestaan namelijk uit maximaal 3 studenten, zodat jij zelf achter de knoppen zit en alle aandacht krijgt die jij nodig hebt om alles uit jouw opleiding te halen. Per persoon kijken we waar jij staat en waar jij eventueel extra oefening nodig hebt. Voor deze onderwerpen plannen we extra tijd in.

Gedurende 6 maanden krijg je ruim 60 uur praktijkles én 60 uur theorieles. Via onze digitale leeromgeving kun je in jouw eigen tempo het studiemateriaal voorbereiden en nalezen. De opleiding start met een theoretische basis. Die kun je eventueel ook thuis volgen via onze digitale leeromgeving en zoom. Tijdens de praktijk lessen werk je veilig met weinig mensen. Tijdens Corona kun je deze opleiding dus prima volgen.

De opleiding biedt alles over studio techniek van A tot Z. Zowel Recording, Mixing en Mastering, met alle nodige stappen daartussen (oa. vocal recording, songwriting, arrangeren, akoestiek, microfoon techniek, mengtafels). Naast studio techniek besteden we ook aandacht aan Beat Production en Synthese, zowel analoog als via de bekende software synths Serum/Massive/Sylenth etc. Dit doen we met zowel de analoge als digitale benadering. Je kunt de opdrachten maken met jouw eigen DAW (bijv. Logic/FL/Ableton/Pro Tools etc). Onze high-end mixstudio’s zijn plug-n-play: neem je eigen laptop mee, sluit hem aan en werk in top studio’s aan jouw skills!

Kortom, wij bieden alles wat je nodig hebt om jouw muziek- en studiokennis op een hoger niveau te brengen. De opleiding duurt 6 maanden, met 2 lesmomenten per week, praktijk en theorie. De lessen worden doordeweeks in de avond gegeven, waardoor deze opleiding goed te combineren is met een andere baan of opleiding. Als jij (en genoeg medestudenten) overdag en/of in de weekenden meer tijd hebben, kunnen praktijkopdrachten ook op andere momenten ingepland worden.

Tijdens praktijklessen krijg jij de kans om samen te werken met echte musici, bijvoorbeeld vocalisten of drummers. Praktijk = echt praktijk. Wat doe je als de zangeres dichtklapt? Of als er spanning/stress is tijdens de sessie? Bij ons leer je ook hoe je omgaat met muzikanten tijdens je werk.

De opleiding is intensief. Je krijgt veel, heel veel input van ons, maar we verwachten ook dat jij naast de contacturen tijd investeert in jouw toekomst. De opleiding is toegankelijk voor iedereen die naar een hoger niveau wil, van jong tot ervaren. Mocht je al veel afweten van een bepaald onderwerp, dan sta je vrij om niet naar die specifieke les te gaan. Wel worden alle onderwerpen getoetst in een theorie examen en meerdere praktijkopdrachten. Wij raden je aan om alles te volgen. Je komt overigens meer te weten door meer te vragen en te doen:)

Tijdens de opleiding test je maandelijks jouw kennis middels vragen-quizzes. Deze kennis en kunde pas je toe tijdens praktijkopdrachten. Het halfjaar wordt afgerond met een afsluitend examen. Herkansen mag, maar zal veelal niet nodig zijn als je de opleiding interessant vindt en tijd in jezelf investeert. Na voltooing van de opleiding krijg je een Sound Academy Arnhem Certificaat. Dit is geen officieel diploma, want producer / geluidstechnicus is geen beschermd beroep. Het is een bewijs dat je heel veel uren in jouw kennis en kunde hebt geinvesteerd bij ons opleidingsinstituut. Het is de volgende stap naar jouw toekomst.

Ps: gedurende de opleiding word je verrast met extra gastcolleges van professionals uit het vak:)